La CCQC reivindica la necessitat d’eliminar el Quart Cinturó – B40 – Ronda del Vallès de qualsevol negociació de pressupost

Davant els posicionaments polítics, la desinformació i el guirigall de conceptes en què estem immersos aquestes darreres setmanes amb el caducat projecte del Quart Cinturó, la CCQC fa els següents aclariments i convoca una roda de premsa pel proper dimecres 1 de febrer a Sabadell.

Un debat mancat de rigor i amb manipulació dels conceptes

El suposat debat polític i mediàtic sobre la B40 està mancat de qualsevol tipus d’argumentació, de credibilitat i ple d’elements de desinformació i manipulació. 

S’ha generat un espai de confusió on pocs saben de què es parla. S’utilitzen diversos noms (B40, ronda Nord Terrassa a Sabadell, ronda del Vallès, Quart Cinturó) per parlar d’una cosa a la qual els diversos interlocutors atribueixen funcions, formes i recorreguts ben diferents i contradictoris.

No hi ha res, ni projecte, ni dotació pressupostària ni traspàs de competències

Malgrat les diverses mocions aprovades al Parlament, el projecte del Quart Cinturó continua sent poc més que una mera proposta insolvent. 

Al contrari del que han volgut fer empassar a l’opinió pública, el cert és que no hi ha projecte, no hi ha els diners i no hi ha transferència de competències. Per no haver, no hi ha ni un traçat definit. És absolutament fals que hi hagi un projecte aprovat que es pugui executar. La redacció del nou estudi informatiu del Quart Cinturó que va adjudicar el Govern de l’estat el 2017 no ha passat encara ni el tràmit d’informació pública. És més, l’expedient ambiental d’aquest estudi va caducar i el procés de redacció i tramitació s’hauria d’iniciar de nou, redactar-lo i seguir tota la tramitació administrativa que podria durar anys i acabaria als jutjats del contenciós.

Un projecte que respon a un model caduc insostenible al segle XXI

El Quart Cinturó és un projecte d’una altra època que afectaria els espais naturals, agrícoles i forestals, més ben conservats del Vallès, amb uns valors ecològics, mediambientals, paisatgístics i socials molt grans, i que no podrà mai superar els filtres de l’avaluació ambiental, encara menys en el context de la crisi climàtica i energètica.

La priorització d’aquest projecte vulneraria els objectius del Pla Específic de Mobilitat del Vallès (PEMV), que té com a principals objectius la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle i l’increment d’usuaris a la xarxa de transport col·lectiu.

Prioritzar el Quart Cinturó, ni que sigui la ronda urbana entre Terrassa i Sabadell , sense haver incrementat abans les dotacions de transport públic, suposen una clara conculcació dels principis del PEMV, de tots els compromisos polítics per la reducció d’emissions i la protecció del medi ambient i de la normativa europea de reducció de les emissions contaminants i de gasos d’efecte hivernacle.

Per a explicar tot això, la CCQC convocarà una roda de premsa el proper dimecres dia 1 de febrer, a les 18 h, a Sabadell (lloc pendent de concretar).

El Vallès, 27 de gener 2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *